Сърбия не се отказва от Косово

Няколко хиляди сърби отбелязаха вчера на Газиместан 620-та годишнина от Косовската битка, което бе и най-масовото отбелязване на Видовден от разполагането на международните сили в Косово през 1999г., пише сръбският вестник "Политика". В памет на загиналите на Косово поле бе отслужена литургия от пратеника на патриарх Павле митрополит Амфилофие и епископите Артемие, Филарет и Теодосие. 


На отбелязването присъстваха представители на сръбското правителство, министърът за Косово Горан Богданович, министрите на културата и вероизповеданията, Небойша Брадич и Боголюб Шиякович и съветникът на сръбския президент Младжан Джорджевич, както и принц Александър Караджорджевич и принцеса Катарина. 

След литургията министърът Богданович заяви, че с всички дипломатически и правни средства Сърбия ще се бори за запазването на Косово в състава си. "Дипломатическата и правна борба за Косово продължава, тя е трудна, но държавата няма да се откаже от нея, тъй като това е единствения начин да се решат проблемите и да се стигне до компромис", отбеляза той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини