България отвя Русия в мач от Световната лига

България победи Русия с 3:1 гейма (31:29, 16:25, 25:23, 25:20) в среща от 3-ия кръг на група "C" от Световната волейболна лига за мъже. Двубоят се игра в зала „Платинум Арена”, Хабаровск.

Отличен мач за българите направиха Матей Казийски и Владимир Николов, завършили с по 19 точки, а с 15 се отличи Методи Ананиев, информира агенция Фокус.

След тази победа възпитаниците на Силвано Пранди продължават да са на 3-о място в групата с 2 победи и 3 загуби, докато Русия са 2-и с 3 успеха и 2 поражения. Лидер е тимът на Куба с 4 победи и една загуба.

Утре, 28 юни, отново в Хабаровск, в 10:00 часа българско време е вторият мач от 3-ия кръг на надпреварата между Русия и България.

След като загубиха първия гейм, руските волейболисти започнаха крайно мотивирани втората част. Добри изяви на Полтаски и Тетюхин доведоха резултата до 4:1. Третият гейм започна отлично за българите, които поведоха с 4:2 и принудиха Даниеле Баньоли да вземе прекъсване. След него руснаците изравниха резултата, а първата техническа пауза дойде при резултат 8:7 в полза на българите.

Отличното представяне на българите в третия гейм продължи и в четвъртия, като тимът на Силвано Пранди поведе със 7:3, а първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:4. След две спорни отсъждания на главния съдия, руският тим намали разликата само на една точка – 9:10. Ананиев отново обаче бе впечатляващ и се стигна до 15:10 в полза на българските национали.

След паузата българите отново бяха непробиваеми на блокада и се стигна до 21:15. До края българският тим не допусна изненада, спечели гейма с 25:20 и записа 2-а победа в Световната лига.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини