Наводненията взеха 13 жертви в Чехия и Полша

Проливни дъждове причиниха наводнения в няколко страни в Централна Европа, най-пострадала от които е Чехия с 12 жертви, предаде агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от standartnews.
        
Спортист в южна Чехия бил погълнат при тренировка от придошлата Вълтава, чието ниво продължава да се покачва. В Северна Моравия, североизточна Чехия, водната стихия отне живота на 11 души. Материалните щети в този район се изчисляват на стотици милиони крони. Военнослужещи участват в спасителните работи, съобщи БТА.
        
В Прага са обезпокоени от повишаването на нивото на Вълтава. Катастрофалното наводнение през август 2002 г., когато бяха залети исторически райони на града, предшества наводненията
в Южна Чехия. Кметството взема спешни мерки, за да не се 
повтори трагедията.
        
Един човек загина и в Полша в смерч, който мина по улиците на град Мелец. След проливните дъждове, които от три дни валят над града, местната река преля. Наводнени са шест села, а два моста са отнесени. Евакуирани са десетки хора.
        
В Румъния четирима души са ранени от мълния при силна буря на север от Букурещ. В Австрия и Германия положението се подобрява.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини