Загубихме от Куба на старта на Световната лига

България загуби от Куба с 1:3 (26:24, 27:29, 17:25, 22:25) първия си мач от Световната лига по волейбол.

Срещата, играна в Хавана в зала "Солидад Депортиво" пред 8000 зрители, бе официален дебют на новия национален селекционер Силвано Пранди.

Още в първите минути на мача пролича, че основният проблем за нашите волейболисти ще бъде изключително силният сервис на домакините.

Възпитаниците на Силвано Пранди успяха да вземат първия гейм най-вече заради по-големия си опит в сравнение с този на силно подмладения кубински тим.

Нашите започнаха в състав: Казийски, Николов, Жеков, Гайдарски, Цветанов, Салпаров (либеро), като епизодично в игра влизаха Алексиев, Пенев и Св. Иванов.

Вторият гейм, почти спечелен, го загубихме заради грешки в нападение и донякъде поради липса на шанс, въпреки три поредни гейм-бола в наша полза.

Третият отново бе за Куба, този път спечелен убедително от домакините, като нашите така и не съумяха да намерят противодействие на убийствениите сервиси на Симон и Сепеда, както и на мощните пробиви през центъра на едва 15-годишния Леал. В добавка блокадата ни често не бе на нужното ниво, като същото се отнася и до коефициента на полезно действие на разпределителя Жеков.

Капитанът ни пропиля не една и две възможности, открили се в нападение пред много силно игралия през целия мач Николов, а също и пред Казийски.

В четвъртия гейм, въпреки добрата игра на влезлите Ананиев и дебютанта Соколов, превъзходството на кубинците бе смазващо, като по някое време разликата набъбна до 7 т. в тяхна полза.

Нашите момчета все пак намериха сили и се върнаха в мача, стопявявайки в края на гейма разликата до 2 т. За прелом обаче вече бе късно и геймът се оказа последен: 3:1 за Куба за радост на осемте хиляди фенове и пред строгия поглед на Че Гевара, изобразен върху гигантски постер. Утре е втората среща между двата отбора, като в нашата група "С" са още тимовете на Русия и Япония.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини