1:1 и още един Мондиал без България

Изглежда поколението на Димитър Бербатов, Марто Петров и Стилиян Петров така и няма да усети тръпката от Световно първенство, след като днес националите ни не успяха да победят Ирландия на Националния стадион "Васил Левски" и стигнаха само до 1:1.

Хиксът означава запазване на дистанцията от пет точки с ирландците, които могат да бъдат стопени не само с брилятна игра, но и с божията помощ, която да доведе до драстични грешки на островитяните.

Станимир Стоилов извади най-доброто, с което разполагаме и по всичко личеше, че е намерил и идеалното разположение, но една идея в лицето на Димитър Бербатов се оказа недостатъчна.

След груба грешка, типична за отбраната ни в последните мачове, Ричард Дън смълча препълнените трибуни на стадиона, но само четири минути след това груба грешка в отбраната на гостите пък позволи на Димитър Телкийски да изравни.

Последва невероятен териториален натиск, но Трапатони в типичен италиански стил забърка непробиваем бетон. Нито завърналите се Божинов и Марто Петров, нито Макриев успяха да спомогнат за преодоляването му.

"Лъвовете" са изиграли един двубой по-малко, но дори и да бъде спечелен, той отново ще остави всичко в ръцете на Роби Кийн и компания.


Не по начин, който би се искало на българските фенове започна двубоя и сякаш свръхголемите очаквания сковаха краката на националите ни, което доведе до натиск на гостите и редица прояви на Димитър Иванков.

Пурво Хънт стреля и нашият вратар трябваше да спаси в 6-ата минута, а малко след това след меле в отбраната ни токпата късметлийски излезе в аут. В 16-ата минута пък Фолън получи прекрасен пас в наказателното ни поле, бе оставен непокрит, но за наш късмет стреля твърде слабо.

При първото си навлизане в наказателното поле на съперника Димитър Бербатов можеше да открие резултата. Нападателят на националния ни отбор успя да се извиси в наказателното поле на Ирландия в 20-ата минута и да стреля с глава, но безуспешно.

Шокиращо за хилядите запалянковци по трибуните в 25-ата минута Ричард Дън забоде мощно топката в нашата врата, след като бе оставен непокрит в наказателното ни поле. Бранителят засече с глава прекрасно центриране.

Доста бързо обаче късметът се усмихна на "лъвовете" и Килбейн сгреши фатално, за да може Димитър Телкийски да се откъсне сам срещу Гивън и с техничен изстрел да изравни.

В 37-ата минута Валери Божинов имаше страхотен шанс да даде преднина на България, но в последната минута Ричард Дън с плонж изчисти в корнер. В самия край на първото полувреме пък Кишишев стреля изненадващо от около 25 метра, но право в Гивън.

Националите ни успяха да наложат солиден териториален превес след 30-ата минута, който продължи и след паузата, но това така и не достигаше. Все пак в 58-ата минута Димитър Бербатов за втори път можеше да се разпише, но изведен сам срещу Гивън не успя да овладее топката.

Само минута след това Мартин Петров напомни за себе си с мощен шут от воле, но преди това имаше сигнал за засада, а топката така и не влезе във вратата на гостите.

Дойде времето за изстрели от дистанция и Илиян Стоянов опита цели три, като само един от тях бе близо до целта, но не и в нея.

В 77-ата минута пък Благо Георгиев имаше великолепна възможност да се разпише след като получихме право да изпълним пряк свободен удар на границата на наказателното поле.

Всичко хвърлиха "лъвовете" до края на мача, но всичко просто не беше достатъчно. Един Бербатов е малко, това е големият извод след края на мача, а втори на хоризонта не се задава.

Жалко за Бербатов, Марто и Стенли, а феновете... те сякаш вече свикнаха.

България - Ирландия 1:1

Голмайстори:

1:0 Ричард Дън (25)
1:1 Димитър Телкийски (29)

България: Иванков, Томашич, Миланов, Стоянов, Ангелов, Стилиян Петров, Кишишев, Телкийски (81, Димитров), Мартин Петров (61, Георгиев), Бербатов, Божинов (60, Макриев)

Ирландия: Гивън, Килбейн, ОШей (82, Кели), Дън, Леджър, Дъф, Уилън, Андрюс, Хънт (71, Макгийди), Кийн (74, Бест), Фолън
Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини