Ферари и останалите тимове от Ф1 се регистрираха

Отборът на Ферари се отказа да бойкотира Формула 1, след като днес подаде заедно с останалите тимове от "кралските гонки" документите си за участие в новия шампионат през 2010 година.

Асоциацията на отборите във Формула 1 (ФОТА) заяви в специално изявление, обявено днес: "Всички тимове, членове на ФОТА, подадоха днес заявка за участие в световния шампионат на Формула 1 за 2010 година".

Тимът на Ферари заплаши на 12 май, че ще напусне Формула 1 в края на сезона, ако бъде въведено ограничение на бюджета за тимовете в "кралските гонки" от 2010 година. Изявление на "черните кончета", разпространено след среща на борда същия ден, гласеше: "Никаква Формула 1 за нас през 2010 година, ако правилата не се променят. Ферари потвърждава, че застава твърдо срещу новите правила на ФИА и не възнамерява да регистрира колите си за световния шампионат на Формула 1 през 2010 година".

Тимът се опитаха след това да спре въвеждането на новите правила чрез френски съд, но магистратите отхвърлиха молбата на Ферари да блокира въвеждането на ограничение в бюджета на тимовете във Формула 1 от 2010 година, което бе предложено от Международната Автомобилна Федерация (ФИА).

В крайна сметка, протестиращите отбори и ФИА са се разбрали и така няма да има бойкот на следващия сезон. ФИА ще публикува списъка с приетите тимове и пилоти за шампионата през 2010 година на 12 юни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини