Лечков събира "златните момчета" от САЩ 94 за юбилеен мач

Юбилейна футболна среща по повод 15 години от успеха на "златните момчета" от САЩ 94 организират в Сливен. Това каза на пресконференция вчера кметът на Сливен Йордан Лечков, предаде "Фокус".

15-тата годишнина от успеха на българския футбол в САЩ ще се отбележи на 9, 10, и 11 юли в Сливен. По този повод кметът Йордан Лечков ще покани всички футболисти, които през 1994 година донесоха четвъртото място на Световното футболно първенство.

Очакванията на кмета са в Сливен да пристигнат всички футболисти, които са участвали в първенството в САЩ.

"Аз организирам тази среща, а не футболния съюз. Ще поканя Стоичков и всички колеги, с които на 10 юли 1994 година бяхме в Америка.

Имах намерение да поканя и известни отбори, които да участват в своеобразен футболен турнир, но заради икономическата криза отбелязването на годишнината ще бъде по-скромно. Още повече, че има и квалификации за Шампионската лига и те не могат да дойдат.

Ще го направим следващата година, когато смятаме да открием новата спортна база и стадиона. Ще направим комплексно откриване", каза Лечков. В трите дни се очакват тенис-турнири и други спортни забавления.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини