Поискаха над милион за Вене Сотиров

Поискан е откуп за отвлечения бизнесмен Вене Сотиров. За момента не е ясна сумата, която похитителите са поискали. По-рано през деня роднини на Сотиров отрекоха да е искан откуп, а от МВР не коментират ситуацията, информира радио Дарик.

Според БТА пък от неговите близки била поискана сума от над 1 000 000 лева. Информацията не е потвърдена официално.

По данни на БНР поисканият откуп възлиза на половин милион евро.

64-годишният Вене Василев Сотиров беше отвлечен на 16 април пред блок 133 в столичния квартал "Сухата река", където живее. Това стана три дни, след като беше освободен бизнесменът Киро Киров.

Похитителите са били четирима. Двама от тях са били в полицейски униформи с неприкрити лица, а другите двама са били с полицейски униформи и качулки с надпис "Полиция".

По свидетелски показания Вене Сотиров паркирал джипа си пред блока и тръгнал да се прибира. Тогава от полицейска кола изскочили двама с качулки и автомати, другите двама чакали в колата. Той се развикал, а те употребили сила.

Пред входа имаше капки кръв. Група деца, които са играели пред входа, са видели всичко.

Отвличането е извършено по същия начин и със същия почерк като това на Киро Киров. Близките на похитения са се свързали с полицията и са подали жалба, и за новото отвличане вече е образувано наказателно производство. То се наблюдава от групата прокурори от Софийска градска прокуратура, които разследват и отвличането на Киро Киров.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини