Илиян: Не е възможно аз да съм убил двама души

"Намерихме ножа, с който е извършено двойното убийство пред дискотека "Соло", съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

Той отново повтори, че обвиненият за клането Илиян Тодоров не си е признал стореното.

„Очевидно така е посъветван от адвокатите си, но той сам се предаде", допълни Кокинов.

По думите му в случая не може да става дума за самоотбрана, за каквато твърди майката, тъй като и двете момчета – Кирил Въжаров и Васил Александров – са намушкани в гърба.

„Става дума за чисто пиянска хулиганска свада, не е възможно да е самозащита", подчерта Кокинов.

„Има ненужна агресия сред младите хора, всичко тръгва от семейството, трябва повече да се разговаря с децата", допълни прокурорът.

"Чувството за безнаказаност в обществото дава сила на част от младежите, особено тези, които са от по-богати или по-влиятелни семейства", заяви пред БНТ бащата на убития вратар на националния отбор по хокей Михаил Въжаров.

"Тези, които се издигнаха политически и икономически, се мислят за недосегаеми, техните деца получават чувството, че са над закона", каза още Въжаров.

Приятели и съотборници на убития вратар на националния отбор по хокей Кирил Въжаров ще протестират днес от 18 часа в столицата.

Шествието им ще тръгне от квартал „Овча купел" и ще стигне до улица „Позитано", където пред столичната дискотека "Соло" на 18 април при сбиване бяха убити 21-годишният Въжаров и 24-годишният Васил Александров.

„Не мога да повярвам, че Илиян е наръгал трима души в гърба, те са едри, а той е само 60 кг", коментира пред Нова тв тази сутрин майката.

„Синът ми се предаде, след като чу, че има две жертви, но ми каза: Не е възможно да съм убил двама души", допълни Петя Тодорова.

По думите й Илиян нямал афинитет към ножовете.

„Ако е виновен, ще си понесе последиците, но искам истината", каза майката.

Приятел на Илиян пък заяви, че разпрата е станала заради разговор на английски език.

„Когато ми казаха да не говоря на английски, защото съм в България, аз им отвърнах: Тъй като това е моята държава, мога да говоря каквото си искам. Но един се затича към мен и ме удари с чаша по главата. Оттам нататък ми се въртят картини в главата – как ме бият, как ме душат върху една кола", обясни Стефан.

От удара той получил рана и дори го шили.

"Имам сътресение и не си спомням събитията в последователност", каза още той.

Стефан казва, че не е видял нито нож, нито телата на двете момчета. Запознал се с родителите на задържания Илиян след инцидента.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини