32-ма топ тенисисти се събират на турнира в България

"Загорка Къп" 2009 ще стартира в събота.

32-ма топ тенисисти ще участват в тенис турнира с награден фонд 85 хиляди евро. Предстоящият турнир е ATP Challenger формат. Победителят ще спечели 90 ATP точки, а домакин на събитието е ТК "Левски".

Най-добрите български тенисисти Григор Димитров и Тихомир Грозданов ще получат уайлд-кард за основната схема. Третият, който ще участва с уайлд-кард все още не е известен.

Последната покана се пази за тенисист, който се намира между 11-50 място в световната ранглиста. Отборът ни за Купа Дейвис ще участва с уайлд-кард в квалификациите. Някои от потвърдилите участие са Вьорн Фау, Денис Гремелмайер, Тиф Дарсис, Маркус Даниел, Доминик Хърбати.

Квалификациите ще се проведат на 18-19 април. Жребият за турнира ще се изтегли на 18 април под ръководството на АТР супервайзъра Карл Баудуин. Загорка Къп ще се проведе в периода 20-26 април. За да отговорят на очакванията на АТР, организаторите са покрили всички необходими инфраструктурни, брандинг и спортно-технически изисквания.

Победителят ще вземе 12, 250 евро, а финалистът 7, 200, а полуфиналистите по 4,260 евро. Билетите за квалификационните мачове са по четири лева, а за основната схема ще са пет лева. Първата среща на Григор Димитров ще се проведе във вторник 12:30 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини