Десните на изборите - един за всички, всички за един

Всички десни партии ще се обединят и ще излязат с общи мажоритарни кандидати в предстоящите избори за 41 Народно събрание.

Това прогнозира заместник председателят на СДС Вълчо Чолаков, предаде агенция Фокус.

"Разбира се желанието за явяване на една обединена дясна опозиция за изборите като цяло - формат Европейска народна партия, например е една теоретична възможност, но аз лично се съмняват, че има достатъчно време на практика това да се случи" посочи заместник председателят на СДС.

Относно пререканията между бившият лидер на сините Пламен Юруков и новоизбраният Мартин Димитров, Вълчо Чолаков заяви: според него не може да съществува конфликт - партиен или идеологически, при положение, че националният съвет е взел решение по какъв начин СДС да се яви на предстоящите парламентарни и евро избори. При това положение, тъй като национален съвет е висшият политически орган няма как някой член или ръководител на организацията, да не се съобрази с решението на националния съвет.

Според Чолаков в момента коалицията СДС-ДСБ, според социологически проучвания дава общо резултат по-висок от този на ДПС. Затова трябва да се загърбим междуличностните противоречия и да се насочат усилията към предстоящите избори.

ВКС има 14 дневен срок за произнасяне по жалбата внесена от СДС, така че до две седмици ще има окончателен съдебен резултат, за това какво решава съдът по отношение отказа на СГС за списване на ръководството на СДС, поясни заместник-председателят на СДС Вълчо Чолаков.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини