Националите отлетяха за Дъблин! Умерен оптимизъм преди сблъсъка с Ейре

Българският национален отбор отлетя за Дъблин, където утре на стадион "Корк Парк" ще изиграе изключително важен квалификационен двубой срещу домакините от Ейре.

Групата на Станимир Стоилов е от 19 футболисти и единствен за ирландската столица не замина Валери Божинов, който е контузен. Начело на делегацията е президентът на футболния съюз Борислав Михайлов, който сподели, че очаква да направим добър резултат в срещата с Ейре и да останем в борбата за второто място.

"Вярвам, че момчетата ще играят на върха на силите си и ще спечелят този мач. Все още не съм говорил с тях, но до началото на мача ще го сторя. Все пак имаме страхотен екип, на който имам пълно доверие и на Наско Сираков и на треньорите. Не сме си правили никакви сметки. Важно е да не губим този мач. Ако го спечелим може да имаме надежда и за нещо по-голямо. Много мними специалисти в България ни определяха като абсолютни фаворити в групата, а видяхте какво стана. Дори шестият отбор - Черна гора какъв футбол играе. Оттук до края всеки мач е като финал", каза още Михайлов.

В същото време националният селекционер Станимир Стоилов заяви, че се надява неговите футболисти да покажат играта, на която са способни.

"Очаквам футболистите ми да излязат на терена и да покажат играта, която подхожда на българския национален отбор. Знам, че всички в България очакват да победим и се надявам да оправдаем очакванията им. Контузиите вече са факт, така че няма какво да се направи. Имаме определени проблеми в атака, но ще се опитаме да се оправим с наличните футболисти. В общи линии съставът ми е ясен, като до последно ще преценявам кои от централните защитници да пусна в игра", каза националният селекционер.

Освен отсъстващият Божинов в тима единствено Живко Миланов е с проблеми, но по всяка вероятност ще бъде готов и ще вземе участие в мача.

"Успяхме да разузнаем добре противника. Разполагат с добра организация на играта. Явно влиянието на Джовани Трапатони се усеща. Според мен нямат нищо общо с така наречения британски стил от миналото", допълни Стоилов.

Директорът на националните отбори Наско Сираков пък нямаше възможност да говори пред медиите преди заминаването на тима за Дъблин.

С националния отбор замина и председателят на Професионалната лига Валентин Михов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини