Миков: Недоволните да напуснат МВР

Полицаите, които в неделя изхвърлиха нашивките си в „ковчега", символизиращ МВР, трябва да напуснат системата.

Това е мнението на министъра на вътрешните работи Михаил Миков, цитиран от БНР.

Това е обида не само към системата на МВР, но и към всички хора, които работят в системата, не лично към мен, това е и обида към обществото, определи Миков начина, по който служителите в системата изразиха недоволството си.

Министърът припомни, че заплатите на полицаите са увеличени с пет процента, като няма друг сектор с увеличени заплати с изключение на армията и полицията.

"В МВР има достатъчно много хора, които съвестно си вършат работата. Има страшно много полицаи, които са отдадени на работата си, разбират проблемите на системата, търсят решения и разчитам на тях", каза още вътрешният министър

По повод бавещата се съдебна регистрация на новия полицейски синдикат Миков каза, че няма намерение да играе ролята на посредник между съда и синдиката.

„Подписал съм заповед и съм им дал имот още преди да се регистрират", заяви вътрешният министър и допълни, че „явно синдикатът не иска да върши тази дейност, а по-скоро да се занимава с режисура".

Той отново изрази съмнение и относно спонтанността на протеста на полицаите в неделя, но отказа да коментира въпроса кой стои зад протеста.

по думите му лошо е, когато хора от правоохранителната система смятат, че могат да се поставят над закона. "Как тогава да искаме гражданите да спазват закона", попита Миков.

Коментара си министър Миков направи в Литва, където е на посещение в състава на делегацията, придружаваща президента Георги Първанов.


Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини