Ливърпул и Челси отиват на четвъртфинал

Английските футболни клубове Ливърпул и Челси се класираха за следващия етап от Шампионската лига.

Във втория осминафинал Ливърпул победи като домакин Реал Мадрид с 4:0. В първия мач английският клуб победи с 1:0. Челси завърши наравно 2:2 с италианския Ювентус.

Преди две седмици отборът на Роман Абрамович победи с минималното 1:0.

Ливърпул започна мача с атакуващ футбол и още в първите минути Фернандо Торес получи прекрасна възможност да открие резултата. Той излъга защитника Канаваро и излезе очи в очи с вратаря Касияс, но последният се оказа по-силен в този дуел, отбивайки с крак изпратената в долния ъгъл топка.

Буквално след минута Касияс отново прояви своя вратарски талант, спасявайки отново гостите след като отби удар на Маскерано. Но все пак в 16-та минута Торес успя да се разпише във вратата на "белия балет". Преднината на Ливърпул се удвои в 28-та минута на мача. Съдията отсъди дузпа заради игра с ръка, макар при повторението да се видя, че топката е попаднала в рамото на защитника Хайнце. Дузпата бе реализирана от капитана на Ливърпул Стивън Джерард.

В самото начало на второто полувреме миналия по левия фланг Райн Бабел успя да подаде на Джерард в наказателното поле и последният увеличи преднината на домакините с 3:0. В самия край на срещата се отличи и влезлия като резерва Андреа Досена, който постави точка в спора, вкарвайки четвъртия гол във вратата на Касияс.

Треньорът на Челси Гус Хидинк все още не е почувствал вкуса на поражението. В Италия неговият отбор отиде като фаворит, след като победи в първата среща с минималното 1:0. Резултатът беше открит от Винченцо Якуинта за домакините, но Майкъл Есиен изравни преди почивката. През второто полувреме "старата госпожа" отново излезе напред след гола на Алесандро дел Пиеро, който той вкара от дузпа. Все пак Челси успя отново да изравни и така си осигури участие в четвъртфинала.

Другите два четвъртфиналиста са Байерн и Виляреал. Мюнхенският с лекота разби португалския Спортинг със 7:1. Виляреал от своя страна също записа победа като гост на гръцкия Панатинайкос с 2:1.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини