Левски се мъчи с Вихрен, Велев доволен

Левски запази водачеството в българския шампионат, след като победи трудно Вихрен с 3:2 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 16-и кръг на "А" група.

Отборът от Сандански, който през седмицата загуби от сините в двубой за Купата на България, шокира трибуните на "Герена" с гол в 4-ата минута на Зографакис, засякъл центриране на Еривертон от свободен удар. Жоазиньо възстанови равенството само 5 минути по-късно след подаване отдясно на Зе Соарес, а Левски поведе с 2:1 секунди преди сигнала за край на първото полувреме с гол на Георги Иванов-Гонзо с глава след подаване на Христо Йовов.

След няколко пропуска и на двата отбора гостите стигнаха до изравняване в 71-ата минута, като автор на попадението беше Десислав Русев. В 78-та минута на срещата напрежението ескалира, като на няколко пъти футболисти на двата тима се разправяха, но не се стигна до по-сериозни инциденти и червени картони.

Влезлият като резерва Георги Христов донесе победата на Левски две минути преди края на редовното време с удар в левия ъгъл на вратата на Лучини.

Така сините остават начело в класирането с 36 точки, ЦСКА има една по-малко, трети е Черно Море с 29 точки.

След мача старши треньорът Емил Велев заяви, че е доволен от победата над Вихрен, въпреки че тимът му стигна трудно до този успех.

"Трудно се играе с един отбор два мача в разстояние на четири дни. Тогава противникът те разучава доста добре. Вкараха ни ранен гол, с което ни объркаха сметките. След това започнахме да играем в наш стил и логично до почивката отбелязахме две попадение. През второто полувреме излязохме по-спокойни, допуснахме няколко грешки в халфовата линия и защитата и така се стигна до изравняването. Смятам обаче, че заслужено победихме. Не знам дали този Левски днес ми хареса. Ще изгледам записа от двубоя и ще си направя изводите. Обичам да правя промени в стартовия състав. Ще преценявам по-късно дали Сърмов ще си запази мястото или ще пусна друг. Надявам се Георги Христов да продължи да вкарва важни голове и да показва голмайсторските си качества. Никога не съм отделял играчите. Победата е отборна. На Рабех му беше доста трудни. Дадохме му шанс. Предполагам, че и занапред ще разчитаме на него", заяви Велев.

Наставникът на Левски добави, че докато отборът му побеждава, значи всичко в състава му е добре.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини