Хидинк пое официално Челси до края на сезона

Футболен клуб Челси потвърди официално на своя сайт, че Гуус Хидинк ще ръководи тима до края на сезона.

"Сините" съобщават: "Футболен клуб Челси се радва да обяви, че Гуус Хидинк ще бъде временен треньор на клуба до края на сезона. Той ще се срещне с играчите по-късно тази седмица. Клубът иска да използва тази възможност за да благодари на руската футболна федерация за тяхното разбиране и съдействие". 62-годишният специалист ще води паралелно със "сините" и националния отбор на Русия.
По-рано днес Хидинк заяви в интервю за холандското радио "538", че очаква да застане начело на Челси в началото на следващата седмица. Хидинк е в много близки отношения със собственика на "сините" Роман Абрамович и няма как да бъде по-друг начин, след като милиардера плаща неговата заплата в "сборная".
Така холандеца ще поеме Челси до края на сезона след уволнението на Сколари. Хидинк заяви: "Реших да помогна на приятел! Абрамович прави толкова много за руския футбол и аз искам да му върна жеста".
Специалистът ще комбинира двете длъжности в Челси и руския национален тим, като той вече е свикнал на това, тъй като преди няколко години води едновременно ПСВ Айндховен и националния отбор на Австралия.
Той допълни: "В края на март имаме два квалификационни мача, а след това и през юни. Така че нещата са възможни, а сезона в Англия ще е приключил. До няколко дни отивам в Лондон. Очаквам да съм на пейката на Челси през следващата седмица".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини