Момичетата от "Шарени ритми" с изява на надиграване и купа

Изображение 1 от 2


    16 девойки от танцова формация "Шарени ритми" при СУ "Петко Рачов Славейков" с ръководител Галина Стефанова направиха своя дебют на открита сцена с конкурсен характер извън рамките на училището и получиха първа награда за най-магнетично изпълнение, грамота и купа.
    Гимназистките се справиха отлично със задачата да изиграят чанакчийско хоро и популярното "Залюбих, мамо, три моми", победиха притеснението и с красивите си усмивки заплениха журито на първомайското надиграване, провело се в Градската градина на Кърджали и организирано от Регионално младежко сдружение "Кърджали за теб". Огромното желание да играят български народни танци и редовните репетиции са причината момичетата от 9 и 10 клас много бързо да напреднат и да имат вече широк репертоар от хора. Освен многобройните училищни прояви, в които участват, девойките се изявиха и на сцената на Театрално-музикалния център в началото на месец март по време на официалното откриване на конференция по история. 
    Клуб "Шарени ритми" се финансира по двугодишния проект "Училище за шампиони"   BG05M2OP001 – 3.002 по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" с приоритетни оси "Образователна среда за активно социално приобщаване", процедура "Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила".  
     

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ме
      местен кърджалиец
      0 0
      08:10, 4 май 2017
      Свалете тази и вечните реклами с този двуличник,мазник,кариерист и празнодумец багдасаров който превъърна училището в люпилня на бсп.
    Последни новини