Четирима ранени по пътищата в Смолянско, катастрофите са заради несъобразена скорост и употреба на алкохол

На 07.04.2017 г. около 14.45 ч. на общински път Мадан - Мъглища - Ловци лек автомобил Опел "Вектра" управляван от З.Ф. /28 годишен/ от с. Мъглища, общ. Мадан катастрофира поради движение с несъобразена скорост, съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР-Смолян. На дясна крива автомобилът се поднася, излиза в ляво от платното за движение и се удря странично в железен електрически стълб. Леко ранен е водача с разкъсно-контузна рана в областта на главата и комоцио. Настанен е за лечение и наблюдение в МБАЛ - Смолян.
Още една катастрофа с леко ранени, регистрират пътните полицаи на 09.04.2017 г. около 01.15 ч. през нощта. На път Пловдив-Смолян-Рудозем-гранцата с република Гърция лек автомобил "Опел Вектра", управляван от Н.К./20 годишна/ от с. Чепинци, общ.Рудозем, поради несъобразена скорост с пътните условия се блъска в мантинелата и ската. В резултат на ПТП леко е ранена водачката и пътника /20 годишен/от с. Чепинци. Двамата са с натъртвания и охлузни рани, без опасност за живота. Ползвани са обезопасителни колани.
Третата катастрофа довела до наранявания на шофьора е и заради употреба на сериозно количество алкохол. Произшествието е станало около 03.30 ч. на 9 април на пътя Пампорово - Смолян. Лек автомобил "Мерцедес", собственост и управляван от Д.Д./38 годишен/ от гр. Варна излиза от пътното платно и пада в крайпътно дере. Освен несъобразената скорост, дрегерът на пътните полицаи е отчел и концентрация от 2,10 промила алкохол у шофьора. В резултат на произшествието той е леко ранен, с натъртвания и охлузни рани, без опасност за живота. Настанен е за лечение и наблюдение в МБАЛ - Смолян. Дадена е кръвна проба. По случая е апочнато бързо полицейско производство.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини