Бербатов направи услуга на Тотнъм



Публиката на Тотнъм може да освирква и да обижда колкото си иска Бербатов, но всъщност в събота той направи огромна услуга на бившия си клуб.
Играчът, когото Шпорите неохотно продадоха за 38 млн. евро през лятото, вкара решаващ гол в 36-ата минута и ги изхвърли от турнира за купата.
Всички знаем, че когато играч накаже бившия си отбор, това се тълкува като предателство и злоба. Но не и този път. Защото никой не може да отрече, че за Хари Реднап, който спечели купата миналия сезон с Портсмът, мачовете за ФА Къп тази година бяха огромно неудобство.

Оставането във Висшата лига е много по-важно (Тотнъм е на 16-о място с равни точки с трите изпадащи отбора). Той предпочита да се концентрира върху евентуалното спасение, което ще бъде равносилно на фокус на Хари Худини, отколкото върху петия кръг за купата. Идва време и за разплата. От Юнайтед може да вземе реванш във финала за Карлинг къп през март.
Останалите сили му трябват за дългата борба във Висшата лига.

Но през първия половин час този сценарий не се осъществи. Роман Павлюченко се възползва от центрирането на Хъдълстоун, изпревари Видич и търколи бавно топката във вратата на застиналия Фостър.
Феновете на домакините се шокираха от лекотата, с която гостите от Лондон поведоха. После Червените дяволи се разсърдиха и Шпорите бяха накарани да си платят за нахалството. Юнайтед обърна мача за 90 секунди.

Скоулс изравни, а след това Бербатов овладя възхитително с едно докосване дълга топка, падаща от небето, и вкара втория гол. Така отново показа, че се чувства все по-удобно в новия си дом Олд Трафорд.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини