Масов бой на Australian Open

Фенове на Новак Джокович и Амер Делич се млатят със столове

Насилие обзе пространството около кортовете на "Australian Open", когато дузина сърби се сбиха с босненски фенове след мача между Новак Джокович и Амер Делич.

Полицията арестува двама души и изведе други 30 от "Мелбърн Парк", след като враждуващите страни започнаха да се замерят със столове и да си разменят удари с юмруци и крака.

Една жена е била повалена на земята, след като била ударена по-главата със стол. От полицията обявиха, че нараняванията й не са сериозни.

Битката е започнала в парка около централния корт и продължила извън "Мелбърн Парк".

Инспектор Крис Дъти обяви пред медиите, че двама души са били арестувани заради войнствено поведение и изстрелване на сигнална ракета, докато друг е бил глобен на мястото на инцидента.

"Полицията успя да се справи много бързо с проблема и не очакваме повече проблеми, заяви Дъти. – Имаме много ефективно полицейско присъствие на турнира. Не можем да спрем случването на такива инциденти в бъдеще, но ще се опитаме да го предотвратим."

"Australian Open" бе белязан от серия на насилие, откакто 150 сръбски и хърватски фенове се сбиха за първи път преди две години.

В сряда двама души са били изгонени от "Мелбърн Парк", след като са се сдърпали в бар след мача между хърватина Марин Чилич и Янко Типсаревич от Сърбия.

Днес на централния корт имаше засилено полицейско присъствие заради мача между защитаващия титлата си на турнира сърбин Новак Джокович и роденият в Босна и играещ за САЩ Амер Делич.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини