Наказват Ераносян за четири години

Замесените в допинг скандала в кипърския АПОП застрашени от максимални санкции Тринадесет футболисти и официални лица от кипърския елитен АПОП, сред които и бившият български треньор на тима Едуард Ераносян, са заплашени със сериозни наказания заради нарушение на антидопинговите правилата, съобщи "Асоушиейтид Прес". Членът на антидопинговата комисия към Кипърската футболна асоциация Михал Петру съобщи, че всичките 13 разследвани са заплашени с максимални санкции от по четири години.

В групата на застрашените от санкцията са двамата помощници на Едо, двамата физиотерапевти, както и петима футболисти на тима. Това са кипърецът Ангелос Ефтимиу, гръкът Янис Сфакианакис, украинецът Змитро Михайленко, французинът Самир Бенжелун и португалецът Бернардо Вашкунселош. Техните проби са дали положителни показатели за оксиместрон.

Допинг скандалът в АПОП се разрази през ноември, когато португалците Карлуш Маркеш и Лионел Медейрош дадоха положителни проби за оксиместрон и метил-тестостерон. Резултатите на двамата предизвика разследване от страна на федерацията, а Ераносян напусна поста си. В края на 2008 г., той подписа с друг клуб от страната – Енонис Паралимни.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини