Каракачанов: Експерти се чудиха как по нашите жп линии пътуват хора

Инцидентът в Хитрино показа, че имаме да свършим още много работа по железопътната инфраструктура. Германски експерти, които огледаха мястото на произшествието, се учудиха как по тежи жп линии пътуват пътнически влакове. Това заяви пред БНТ съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Той подчерта, че България е на последно място по качеството на жп транспорта. По думите му цяла Европа прави всичко възможно да обнови сектора, докато тук се мисли само коя гара да бъде закрита.

Каракачанов каза още, че широко лансираната програма за саниране била обявена от ГЕРБ през 2014 г. с една цел – предстоящите през 2015 г. местни избори. Така на заден план останало увеличението на доходите на най-бедните в страната.

"Не е редно да противопоставяме санирането на пенсиите. Аз обаче не приемам да се даде 1 милиард за 500 блока, когато имаме около 2 милиона българи с изключително ниски пенсии", заяви Каракачанов.

Той настоя в малките населени места МВР да назначава пенсионирани военни или полицаи, които да помагат за опазването на реда. Това според него е един от вариантите да се справят с битовата престъпност. Освен това можело да се направи реорганизация на личния състав във вътрешното министерство и дежурните полицаи да излязат по улиците.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини