Засилват интереса към четенето и в Електрониката

Изображение 1 от 2

    От 10 октомври в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“ започна реализация на училищната програма „Седмица на четенето“, съобразена  с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020).

    Предвидени са разнообразни дейности, предизвикващи интереса на младите  техници и желание  да участват активно в изпълнението им. Сред тях са: запознаване на всички новопостъпили ученици с училищната библиотека и възможностите, които тя предоставя; прочит на пасажи от любима книга пред аудитория; четене на откъси от изучавани художествени произведения пред съученици; масово посещение от деветокласниците на филм със субтитри  – „Троя“,  в залата на общежитието;  записване на любими мисли от известни личности на постер в училищното фоайе. Дейностите вече предизвикват истински интерес сред тинейджърите. Само за два дни от седмицата постерът е изпъстрен с крилати фрази на известни личности, впечатлили учениците, а немалко от тях прочетоха откъси от изучавана творба или от любимата си книга пред  съученици.

    Надеждата на всички преподаватели е този интерес да не е мимолетен, а четенето да стане една от осъзнатите дейности на младежите.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини