Гроздовица и една българска роза за Коцето Жеков от Хасково

Изображение 1 от 6

    Бутилка гроздова ракия с етикет с неговия лик зад тонрежсьорския пулт на РадиоХасково”, червена роза и много спомени с колегите и приятелите ще отнесе със себе си в Чикаго Костадин Жеков.

    Много емоционално мина премиерата на книгата му, описваща създаването и развитието на първото лицензирано УКВ радио след БНР у нас „95.3 радиостраници”.

    Представянето на малкото книжле събра в читалище „Заря” снощи от близо и далеч хора, работили на различни позиции през годините в радиото. Премиерата уважи и Ирена Узунова, която сред първите отключили вратата на офисите и ефира на Радио Хасково. Много ентусиазъм и страст стояха в началото на това начинание, разказа за старта Узинова.

    Всички гости получиха за спомен книгата с автограф от автора. А той им представи и още две свои авторски работи-томчето “Лирика и разкази”, и своите усещания, запечатани през годините на различни места по света във фотоизложбата “Артбленд”. Приятелската вечер озвучиха  Димитър русев-Мутата с участието като вокал на дъщеря му Мирела.

    Коцето  Жеков, както всички колеги и приятели го наричат, живее и работи от близо 15 години в Щатите. В радио Хасково е бил зад тонрежисьорския пулт и се е изявявал и като водещ на музикални предавания десет години.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      95
      95.3
      6 0
      12:19, 9 окт 2016
      книгата за радиото ще се продава ли някъде?
    • 2
      Кр
      Красимира Славова
      8 0
      12:50, 9 окт 2016
      До колкото знам засега авторът само я подарява, той обаче, за съжаление съвсем скоро си заминава за Чикаго.
    • 3
      Пр
      Приятел
      15 -1
      15:22, 9 окт 2016
      Чудесна среща. Много сърдечна. Много вдъхновяваща. Показателна за благородството, скромността и достойнството на талантливия творец. На честния, на истинския приятел. За мен беше много вълнуващо да присъствам на това представяне пред обществеността на Хасково. Бъди жив и здрав, Коце! Благодаря ти за свежия полъх на твоя добродетелен дух в едно приятелство безкрай.
    • 4
      Ст
      Стар приятел
      5 0
      19:23, 11 окт 2016
      Сигурен съм,че носталгията ще накара Коцето един ден да се върне!И ако стане,дано опита да възстанови радиото.Като гледах екипа и отношението между всички,си помислих,че всички ще са готови.Такива отношения са рядкост днес,за съжаление.
    Последни новини