Два влака на косъм от сблъсък. Преглед на националния печат

"Стандарт": Съдът остави Галев в ареста. Дежурен състав на Софийски районен съд остави зад решетките скандално известния дупнишки бизнесмен Пламен Галев. В ареста с постоянна мярка задържане под стража е и неговият съдружник Красимир Оков, както и охранителят му Георги Градевски. В мотивите си магистратите обясниха, че тримата биха могли да извършат ново престъпление и затова остават зад решетките.
Съдът изцяло прие постановлението на Районната прокуратура, затова наложи най-тежката мярка. Повече от четири часа съдът гледа мярката за неотклонение на тримата. Заседанието бе при закрити врата, защото в него бяха използвани като доказателства и специални разузнавателни средства. Галев ще обжалва ареста си.
Свободният Галев носи стек с вода на жадния арестант Галев, допълва по темата "24 часа".
Четири часа съдът мисли дали да пусне прочутия брат Пламен Галев и част от свитата му - Красимир Оков и Георги Градевски - Конана.
Накрая оставиха дупничани в ареста заради опита им да принудят журналистката Лидия Павлова и сина й да се откажат от обвиненията срещу тях за побой.
Най-вероятно те са били подслушвани или следени и затова вчера журналисти не бяха допуснати на мярката, където са четени тайните им. Единственият, който влезе в залата, бе Ангел Христов - другата половинка на братя Галеви. Той внесе на зажаднелите арестанти стек минерална вода.
Извършеното от тях е с висока степен на обществена опасност, те могат да повлияят на свидетели и съответно има опасност да извършат друго престъпление, мотивираха решението си магистратите.
Чистачка се гаври с болно сираче, пише "Стандарт". Зловеща гавра с болно сираче потресе с. Зелениково. Чистачка в социалния дом за деца в селото намаза 6-годишно момченце със собственото му изпражнение. Станка Тафрова натрила лицето на хлапето, защото се изпуснало неволно в гащичките. Унизителната демонстрация станала пред очите на останалите малчугани. Лелката искала да покаже на всички хлапета какво ще им се случи, ако направят подобно нещо. Сигнал в полицията за инцидента е подала директорката на дома Радка Гогова. Тя не видяла издевателството, но свидетел станала една от възпитателките. Вчера вратите на дома бяха заключени и вътре не бяха допуснати медиите. От няколкото думи на дежурната възпитателка обаче стана ясно, че лелката работи от доста време в детския дом. 50-годишната жена за пръв път си позволявала гавра, но пък често си изпускала нервите. Наказаното момченце било изоставено от бебе. То има множество здравословни проблеми, единият от които с червата, затова често се изпускало несъзнателно.
Сираче се изпуска, леля Таня му омазва лицето, отбелязва гаврата и "24 часа". "Леля Таня е в затвора", казва 6-годишният Гошко, който е едно от 36-те деца, видяло как чистачката натиква главата на малкия Васко в собствените му изпражнения. "Тя го намаза, защото ака в гащите", разобяснява и Запрян.
Станка Тафрова от сиропиталището в пловдивското село Зелениково се ядосала, че 6-годишното момченце не използва тоалетна. Децата били по леглата за следобеден сън. Васко се изпуснал в креватчето.
"Правеше го всеки ден по няколко пъти. Дойде през септември от дом "Майка и дете" в Пловдив. Там е бил научен да се изхожда в памперс и не е свикнал да ходи на гърне. Изпитва ужас, щом види тоалетната чиния", разказа възпитателка. Колежките й знаели за проблема, проявявали разбиране и се грижели за Васко.
Момчето имало бъбречно заболяване. Когато се изпускало, възпитателките го миели и сменяли памперса.
Тафрова обаче се ядосала на хлапето. Решила за назидание да го накаже пред другите деца. Сграбчила го за врата и му натикала главата в собствените изпражнения, а малчуганите гледали стреснато. Служителите в дома са потресени.
"Стандарт": Подрязваме крилата на чиновник от Брюксел. Властта ще отреже утре крилата на редовия чиновник от Брюксел Майкъл Лий. Шефът на отдел "Разширяване" към Еврокомисията, който еднолично и без знанието на Брюксел спря 220 милиона евро по ФАР, си позволява да се натрапи неканен в София. В столицата обаче той ще усети на гърба си какво е българският гняв. Обикновеният чиновник ще бъде приет от вицепремиера Меглена Плугчиева. Нашата желязна лейди ще го разпъне с въпроси, като ще иска обяснение за своеволието му. Чиновникът ще усети гнева от безочието си и на останалите си срещи в София. "Стореното от Майкъл Лий е еднолично негово решение, Брюксел не седи зад него", обясниха за "Стандарт" дипломатически източници. Според тях чиновникът Лий има предубедено лошо отношение към България. Той умишлено не е зачел напредъка на страната ни по изискванията на Брюксел и не ги е свел до знанието на Еврокомисията. В писмото си за спрените пари дори сам признава, че не е взел нарочно под внимание какво са свършили властите в София през лятото и признава, че е отчел напредъка ни само до юли 2008 г.
Всички кандидати за СДС са готови за коалиция, пише "Труд". Шестимата кандидати за лидер на СДС Иван Сотиров, Мартин Димитров, Петър Паунов, Румен Христов, Александър Йорданов и Цоньо Ботев се обединиха около тезата, че е най-добре СДС да се яви в дясна коалиция на бъдещите избори. Това стана вчера на дебати между тях на живо по РЕ:тв седмица преди вътрешните избори на 14 декември.
Цоньо Ботев включи в общи действия ДСБ "под условие", защото лидерът им Иван Костов имал "особена позиция" спрямо СДС. Сотиров отсече, че в коалицията не трябва да има лица като Костов, виновни за разцеплението вдясно. Йорданов пък бе категоричен, че не трябва да има предварителни условия, а десните да си стиснат ръцете на национална среща през януари, за да бутнат "комунистите" от власт. Той дори призова и сините депутати да напуснат парламента. Димитров заяви, че няма проблеми с никого вдясно.
"24 часа": Два труса люляха Гоце Делчев и Сатовча. Два труса люляха вчера по обяд Гоцеделчевско. Първият бе точно в 11 ч с магнитуд 3,2 по скалата на Рихтер, каза Соня Димитрова, дежурен сеизмолог в Геофизичния институт на БАН. Епицентърът бе на 120 км югоизточно от София, но бе усетен най-силно в Гоце Делчев, Сатовча и Гърмен. 23 минути по-късно бе регистрирано и второ земетресение в същия район.
Според специалистите на Гражданска защита засега няма данни за разрушения и пострадали. Тепърва комисии ще правят оглед за пукнатини по сградите.
Малко хора са усетили земетресението. Почувствахме леко разлюляване, разказаха местни. Трусът се усетил главно по високите етажи на блоковете в града.
В по-малките населени места, където няма високи постройки, а само къщи на по 1-2 етажа, хората разбрали от новините, че земята се тресе.
Не съм усетил нищо, никой от хората ми не се е обадил, каза кметът на Гърмен Ахмед Башев.
Два влака на косъм от сблъсък, пише"Труд". Нова грешка на ръководител движение изпрати експресния влак "Янтра", пътуващ от Горна Оряховица за София, срещу товарна композиция на частния превозвач "Българска железопътна компания".
Инцидентът е станал в 5,29 часа вчера между гарите Ресен и Лесичери, предадоха Дир.бг и БГ НЕС. Между двете гари връзката била само телефонна. Дежурната ръководителка движение на гара Ресен се заблудила и пуснала експреса по същата линия, по която от гара Лесичери идвал товарен влак. Трагедията е предотвратена от машинистите. Виждайки фара на експреса, тези от товарния влак подали звуков и светлинен сигнал.
Тъй като експресът се е движил с 15 км/ч, машинистите му успели да спрат преди фаталния сблъсък. Само преди 20 дни ръководител движение на гара Владо Тричков изпрати един срещу друг два пътнически влака.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини