Представят новата стихосбирка на Ресмие Мюмюн

На 28-ми септември (сряда) от 18.00 часа в конферентната зала на читалище “Юмер Лютфи” в Кърджали ще бъде представена новата пета стихосбирка на турски език „Sırılsıklam” (Под дъжда) на поетесата и журналистката Ресмие Мюмюн. Мероприятието се организира от Литературен клуб „Реджеб Кюпчю“ към читалище „Юмер Лютфи” и Дружеството на учителите по турски език в Южна България.

Поетесата и тази стихосбирка посвещава на майка си, която загуби по-миналата година. Книгата излезе от печат в началото на април и съдържа 50 стихотворения. Редактор на стихосбирката е кърджалийският поет Хашим Семерджи, предпечатната подготовка пък е дело на дъщеря му Айше Семерджи. Стихотворенията са на различна тематика, но преобладава любовната поезия. 

Предишните й поетични книги са “Ak Meleğim” (Моето бяло ангелче), “Babamın Kızı” (Момичето на татко), “Minik Serçe” (Мъничко врабче) и “Ömrümün Sonbaharı” (Есента на живота ми). Поетесата участва в различни международни поетични фестивали. Миналата година в Турция бе удостоена с наградата за култура и изкуство „Хикмет Окуяр“ за значителен принос в турската поезия. 

На представянето на новата й стихосбирка са поканени всички любители на поезията.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини