Селекционер може и да нямаме, но вече си имаме друго

Пламен Марков вече не е национален селекционер на България. Новината съобщи след днешното заседание на Изпълкома на Българския Футболен Съюз вицепрезидента Йордан Лечков.

Причината са лошите резултати от началото на световните квалификации и разгромната загуба в контролната среща със Сърбия с 1:6.
Все още не е ясно кой ще наследи Марков на горещия пост. Интересното в случая бе, че разглеждането на случая с бившия национален селекционер не бе като отделна точка в днешната програма на Изпълкома, а в точка "други".

Друго важно решение от днешното заседание на ръководния орган на българския футбол е, че конгресът на БФС ще се проведе на 30 януари.


"Ръководството на БФС реши да създаде длъжността директор на националните отбори, каквато има в доста други държави", обяви президентът на централата Борислав Михайлов.

Този човек обаче ще бъде избран след Нова година, а в задачите му ще влиза да се грижи не само за представителния тим, но и за останалите национални формации в различните възрасти.

"Първият кандидат за този пост е бил Красимир Балъков", обяви още Михайлов, като разговори с него са водени преди два месеца.

"Имаме идея и за повече хора, които да работят в екип, но на този етап, след като сме без селекционер, не може да се каже повече", каза още Михайлов. Той допълни, че засега помощник-треньорите Любослав Пенев, Петър Александров и Любомир Шейтанов остават, а договорите им не са прекратени.

Новият национален треньор ще прецени дали има нужда от тях впоследствие.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини