Полицията със засилени мерки за безопасност в първия учебен ден

Като Ден на превенцията ще бъде отбелязан 10 септември в Хасково. Предвидени са инициативи в рамките на Седмица за превенция на детската пътна безопасност, която е от 5 до 11 септември.

От Областната дирекция на полицията в Хасково обявиха и мерките, които ще бъдат взети на старна на новата учебна година. Целта е да се повиши сигурността на учениците и да се обезпечи общественият ред в районите на учебните заведения.

Системни проверки относно забраната за продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца и присъствието на малолетни и непълнолетни в питейните и увеселителни заведения ще извършват от полицията. В сградите на детските градини и училищата се извършват огледи за отстраняване на евентуални пропуски и предприемане на допълнителни мерки за безопасност. 

В първия учебен ден полицейското присъствие в районите на училищата в региона ще бъде заселено, уверяват от ОДП-Хасково. Направени са графици, чрез които ще се осигури дежурство на полицейски сили в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище. Полицаите ще подпомагат безопасно движение и пресичане на децата и техните придружители.  

По улиците с интензивно движение в училищните райони и извън тях ще следи дали водачите спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки и ще се контролират правилното пресичане и от страна на пешеходците.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини