Юнайтед спечели битката за Манчестър


неделя, 30 ноември 2008 София

Юнайтед хлъзна съгражданите от Сити с 1:0 и спечели дербито на Манчестър. Димитър Бербатов, който се възстанови от травмата, излезе титуляр за "червените дяволи" и игра 83 мин. За първи път откакто е в шампиона на Англия, българският нападател бе сменен от мениджъра сър Алекс Фергюсън. На негово място влезе Райън Гигс.

Капитанът на националния ни отбор имаше две удобни възможности за гол, но ги пропиля. Единственото попадение отбеляза Уейн Рууни в 42-ата минута (на снимката). Рижавият национал на Англия вкара своя гол номер 100 във Висшата лига.

В антигерой на сблъсъка се превърна Кристиано Роналдо, който отклони топката с ръце към вратата на противника през втората част. Реферът Хауърд Уеб изгони португалското крило на секундата.

Предчувствайки победата, мениджърът на Манчестър Юнайтед демонстрира отлично настроение преди мача. "Работя на "Олд Трафорд", за да не допускам други отбори да стават шампиони, освен моя. Юнайтед е велик клуб, защото приема предизвикателството винаги да се бори за първото място. Не искам да виждам пред нас в класирането нито Ливърпул, нито Манчестър Сити", сподели сър Алекс, който има 10 шампионски титли с "червените дяволи" в последните 15 г.

Източник: standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини