Помагат на стотици родители да гледат децата си в Кърджали

Община Крумовград помага на 300 родители да гледат децата си. Това става чрез специален проект, а целта е да се предостави подкрепа на деца в ранна детска възраст от 0 до 7 години и техните родители за подобряване на семейната среда. Ще бъдат обхванати 270 деца.

Дейностите са насочени към малчугани от уязвими групи, деца в риск и такива, чийто родители са безработни, също деца с увреждания и здравословни проблеми, които не посещават детска градина.

Предвижда се да бъдат извършени семейно консултиране, индивидуална и групова работа с деца и родители, осигуряване на здравна детска консултация и превенция по заболяванията. Идеята е да се повиши училищната готовност на децата и формират родителски умения сред уязвимите етнически групи както и ромската общност.

Договорът по проекта „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие” бе подписан на 9 август т .г. Финансирането е по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Общата стойност е близо 340 хил.лв. и ще се реализира в рамките на 29 месеца.

Източник: http://www.kmeta.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини