Майстори на фотографията се събират в Кърджали

От 3 до 6 септември Кърджали ще бъде домакин на първи голям фотографски пленер, организиран от сайта photoschool.bg. Майстори на фотографията от различни краища на страната – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна ще запечатват пейзажи от Кърджали и околността в радиус 100 км, както и портрети на местни хора. Снимките ще се правят на 9 локации за снимане на пейзажи и едно изоставено село, подбрани от кърджалийския фотограф-любител Васил Анастасовски.

Водачи на групите ще бъдат Николай Пандев, Милен Добрев, Злати Димитров, Пламен Михайлов и Деян Недялков. Всеки фотолюбител ще има възможност да посети различни места и да снима сутрешен и вечерен пейзаж, следобеден стрийт из града на Арда. Най-честите предизвикателства пред фотообективите ще бъдат градски пейзажи, архитектура и портретна фотографи.

А Кърджали има с какво да привлече фотообективите – сградата на Историческия музей, Водното огледало, новият парк „Арпезос –Север” и тези, създадени преди повече от 40-50 години, средновековната църква „Св. Йоан Предтеча”, пазара. Изключителни възможности предлага и живописната природа на Източните Родопи, големите язовири по река Арда.
С направените снимки ще може да се участва и в конкурса „Кърджали”. На пленера ще си партнират „Никон България“, „Фотосинтезис“ и „Динафос“, които ще предоставят своя техника за тестване.

Източник: http://www.kmeta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини