Челси измести Ливърпул от първото място

Челси победи с 2:0 Блекбърн при гостуването си от 12-я кръг в английската Висшата лига.


„Сините" стигнаха до успеха след две попадения на Никола Анелка. След победата, те изместиха Ливърпул от първото място в Англия. Двата отбора имат равен брой точки – по 29, но лондончани са с по-добра голова разлика.


Още в самото начало на двубоя, в 5-та минута, гостите имаха основателни претенции за дузпа. Анелка остана сам срещу Робинсън, френският нападател заобиколи стража на домакините, след съприкосновение между двамата, нападателят на Челси падна на хлъзгавия терен, но реферът остана безмълвен.


Все пак закономерното се случи и в 39-та минута футболистите на Луиш Фелипе Сколари стигнаха до гола. Попадението обаче дойде след повече от странна ситуация. Алекс шутира отдалеч, Робинсън отби, но топката уцели Анелка и влезе в мрежата на домакините. Стражът на Блекбърн показа на рефера, че топката се е ударила в ръката на Анелка, но голът все пак бе зачетен.


Второто попадение във вратата на домакините падна в средата на второто полувреме. В 68-та минута Анелка стигна до топката преди стража на Блекбърн, копна я, и прехвърли Робинсън за 2:0.


В самия края на мача, Анелка имаше възможност да направи и хеттрик, но останал очи в очи с Робинсън, не успя да преодолее вратаря.


След загубата Блекбърн се намира на 14-та позиция с актив от 13 точки.
Източник: gong.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини