€200 млн. "погребани" в Слънчев бряг

Около 200 млн. евро в момента стоят блокирани в непродадени апартаменти и имоти в курортния комплекс Слънчев бряг и около него.

Близо 8 000 апартамента чакат своите купувачи, но в последните месеци пазарът на ваканционни имоти в района от Ахелой до Елените е силно спаднал.

Експерти от агенциите по недвижими имоти изчислиха, че близо 200 млн. евро, инвестирани в построяването на апартаменти комплекси, вилни селища и други ваканционни имоти са замразени заради отлива на купувачи.

Икономическата криза в САЩ и Западна Европа принуди много англичани, германци и скандинавци, които имаха намерение да инвестират в имоти в България, да се оттеглят от нашия пазар.
Руските клиенти, на които се възлагат големи надежди, в момента също са предпазливи и не бързат да купуват.

Очаква се цените в комплекса Слънчев бряг да спаднат чувствително. Това важи най-вече за апартаментите на неатрактивни места и с лоша локация.
Очакват се и фалити на строителни фирми, които са разчитали основни в инвестиции във ваканционни имоти чрез банкови заеми.

От тежката пазарна ситуации ще пострадат силно и агенциите за недвижими имоти. В момента само в бургаския регион техният брой надхвърля 100. На пазара обаче, ще останат само най-силните агенции със солидни позиции и ресурс
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини