Любимите спортове на богатите

Макар че волейболът и баскетболът са любимите видове спорт на мъжете по света, това не означава, че са сред слабостите на мъжете на върха.
Заможните господа си падат по по-елитарни видове спорт, които не са така разпространени и комерсиални. Направихме кратка селекция кои са предпочитаните видове спорт сред заможните господа.

Голфът
Всички проучвания сочат, че голфът е спорт номер едно сред предпочитанията на висшата класа. Неслучайно е познат като „спортът на бизнесмените". Той е и на четвърто място в класацията на най-практикуваните видове спорт. Манията да се вкара малкото бяло топче в дупка, издълбана в свежата зелена настилка датира още от 15-ти век... Сред най-богатите голф-играчи са Тайгър Уудс, Виджей Сингр, Фил Микелсън , Джим Фурик, Дейвис Лов III.

Тенисът
На корта се решават много бизнес-сделки и се затвърждават отношенията между хората от висшето общество. Макар че този спорт не е само за елита, той се ползва с огромна популярност сред заможните мъже и жени. Личен корт не е никак голям лукс за почитателите на този вид спорт. Това е доказателство, че тенисът не е запазена марка само на личности като Андре Агаси, Ана Курникова, Роджер Федере, Пийт Сампръс.

Крикет
Странно, но макар и отборен спорт, крикетът е предпочитан сред богаташите по света. Той ги раздвижва и забавлява, често се случва и да залагат на него. Играе се с бухалка и топка и напомня за бейзбола и футбола. Много е популярен в Индия, Австралия, Англия, Пакистан, Южна Африка, Нова Зеландия и Шри Ланка.

Езда
Ездата е спорт за ценители. За да язди, на човек му е необходим не само кон, но и усет към животното и сериозни тренировки. Ездата обикновено се практикува от политици и богати хора в сферата на изкуството. Не по-малко популярни са и залаганията в конния спорт и състезанията с коне.

Футбол
Няма съмнение, че футболът има своето достойно място в тази класация. Особено в Европа, той е поставен на пиедестал, тъй като този спорт е най-развит на Стария континент. Не е случаен и фактът, че новата мания на милиардерите е да си купуват футболни отбори и именно футболът е едно особено печелившо поле за бизнес. Доказателство са собственикът на Манчестър Юнайтед 39-годишният Шейх Мунсоор бин Зайед ал Нахян, босът на Реал Мадрид Рамон Калдерон, президентът на Барселона Жуан Лапорта .
Източник: millionaire.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини