Бербатов спря дъха на “Олд Трафорд”

Българинът с брилянтна асистенция при 2:0 над Уест Хям
Димитър Бербатов възпламени трибуните на "Олд Трафорд", въпреки че не успя да се разпише при победата на Манчестър Юнайтед с 2:0 над Уест Хям. Българинът игра пълни 90 минути за тима си и асистира по невероятен начин за втория гол. Попаденията пък бяха дело на Кристияно Роналдо през първата част.

Двубоят бе под номер 100 за Бербатов в Англия и в него българинът си партнира в атаката на тима с Карлос Тевес. Уейн Рууни пък остана на резервната скамейка. Роналдо откри резултата още в 13-та минута, засичайки подаване на Нани.

В 29-та минута обаче геният на Бербатов блесна. Българинът се завъртя около оста си на аутлинията, остави Жулиен Фубер да се чуди къде се намира, след което подаде на Роналдо. Португалецът нямаше как да сгреши на метър от вратата – 2:0.

След почивката домакините намалиха оборотите, а мениджърът им сър Алекс Фъргюсън направи няколко промени, пускайки в игра Уейн Рууни. Англичанинът търсеше своя гол №100 в Премиършип, но нямаше късмет да го постигне.

С пестеливата победа Юнайтед е вече на шесто място в класирането с актив от 18 точки, но и мач по-малко. След срещата обаче Бербатов получи поредната порция похвали.

"Всеки би дал двойно количество пари, за да гледа изпълнението не Бербатов.", коментира мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън. „Играта на Бербатов при втория гол беше абсолютно великолепна. Бяха събрани в едно фантазия, контрол и баланс. Роналдо просто трябваше да вкара топката. Как Бербатов го направи, не знам. Искам да гледам отново повторение. Беше зашеметяващо", допълни шотландският специалист .

В същото време лидерът в класирането Ливърпул постигна трудна победа с 1:0 срещу Портсмут. Единственото попадение на „Анфийлд" отбеляза Стивън Джерард от дузпа в 76-тата минута.

Челси пък отупа сензацията до момента Хъл Сити, побеждавайки "тигрите" с 3:0 като гост. Франк Лампард наказа домакините още в третата минута, а след почивката Анелка и Малуда затвърдиха победата на Челси.

Мачът на вечерта обаче бе дербито на Северен Лондон между Арсенал и Тотнъм, завършил 4:4 "Артилеристите" пропуснаха победата на "Емирейтс", въпреки че три минути преди края водеха с 4:2.

"Шпорите" поведоха след страхотен гол на Дейвид Бентли в 13-та минута. В 37-та Микел Силвестре изравни за 1:1. Във втората част капитанът на "артилеристите" Уилям Галас даде преднина и вкара една минута след началото на второто полувреме. Адебайор направи 3:1 в 65-та минута, но 2 минути по-късно Дарън Бент намали и даде надежди на своите. Буквално в следващата атака обаче Робин ван Перси направи 4:2 след пас на Адебайор и удар с десния крак.

Момчетата на Арсен Венгер се виждаха победители, но в края феновете на Арсенал трябваше да изживеят шок. Два гола в рамките на последните три минути на Джърмейн Джинъс и Аарън Ленън донесоха точката на Тотнъм.

Всички резултати от междинния кръг в Премиършип:
Астън Вила – Блекбърн 3:2
Фулъм – Уигън 2:0
Хъл Сити – Челси 0:3
Стоук Сити – Съндерланд 1:0
Арсенал – Тотнъм 4:4
Болтън – Евертън 0:1
Ливърпул – Портсмут 1:0
Манчестър Юнайтед – Уест Хям 2:0
Мидълзбро – Манчестър Сити 2:0

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини