Интер размаза Рома на "Олимпико"

Интер буквално се подигра с Рома насред Олимпико с категоричното 4:0 и излезе начело в Серия А.

Още в петата минута Златан Ибрахимович откри резултата за нерадзурите, възползвайки се от добро далечно подаване.

Само две минути след почивката Ибрахимович уби интригата на Олимпико, след като бе намерен в коридор от Виктор Нсофор Обина, нахлу в наказателното поле и отблизо прониза Дони за втори път с удар по земя в далечния ъгъл.

Секунди след това Сисиньо можеше да вкара за Рома, но първият му изстрел бе спасен от Жулио Сезар, а ударът с глава по отскочилата от вратаря топка профуча над вратата.

Третото попадение за шампионите заби Деян Станкович със страховито воле от границата на наказателното поле, като сърбинът, който бивш играч на Лацио, видимо бе доста щастлив след гола.

След още две минути и нигериецът Обина принуди Дони да вади топката от паяжината си за четвърти път с идентично попадение на това на Станкович.

В 72-ата Дъглас Майкон можеше да вкара и пети гол на беззъбите вълци, но за късмет на домакините ударът му отблизо бе спрян от страничната греда, докато опитите за почетно попадение на Рома бяха парирани с хладнокръвие от Жулио Сезар.

В края на двубоя впечатление направи, че феновете на джиалоросите сериозно освиркваха един от доскорошните си любимци Амантино Мансини, който през лятото премина в Интер.

След триумфа в столицата шампионите оглавиха класирането в Серия А с 16 точки от седем мача, докато Рома е едва на 14-а позиция със седем точки.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини