Денонощна охрана за ”Факултето”, ромите чупели

За повече щатни полицаи и осигуряване на денонощна охрана на входа на столичния ромски квартал „Факултета" настояват от Комисията по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет.
Причината е редовното чупене на стъкла и седалки в градските автобуси, които се движат по линии 83, 111 и 63, съобщи Дарик.
Последните вандалски прояви са отпреди три седмици, когато са били счупени стъклата на два автобуса по линия 83, минаваща през ромската махала, известна като Татарли.
Хората се страхуват и една от ефективните мерки е поставяне на денонощен патрул във „Факултета", обясни заместник-председателят на Комисията Борислав Стоянов. "Да има постоянно присъствие, горе-долу да е като превенция. Надяваме се по този начин престъпността там да намалее", каза още той.
Сред обсъжданите мерки са поставяне на камери в автобусите и бързо съдебно производство срещу заловените вандали, включително и обществено полезен труд.
По данни на главен инспектор Стефанов от 3-то РПУ в момента за сигурността на квартал „Факултета" се грижат три пеши и три автопатрула.
Според директора на Столичния автотранспорт Асен Добранов те се отзовават при подаден сигнал. По думите му през тази година в градските автобуси са нанесени щети на стойност над 150 000 лева.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини