Футболисти плащат сами глобите си

Берое във всеки мач
ще избира капитан на
ротационен принцип

Стара Загора, 13 октомври /БТА/.
Ръководството на Берое реши футболистите Слави Жеков, Милчо Танев и Дончо Атанасов да платят сами глобите си от скандалния мач срещу Родопа. След срещата в Смолян те потърсиха обяснение от главния съдия Максим Лазаров за дългото продължение и едва не се стигна до физически сблъсък с рефера.

Всеки играч ще трябва да се бръкне в джоба с по 1 500 лева, които да внесе в касата на Българския футболен съюз. Както е известно, тримата бяха наказани с по осем мача, но след обжалване санкцията на Жеков бе намалена на две срещи, докато Милчо Танев и Дончо Атанасов ще почиват още пет мача.

Разбра се също, че защитникът Иво Иванов вече не е капитан на Берое по решение на треньорския щаб. След дълго отсъствие от терена заради контузия Иванов се завърна на терена, но след злополучната контрола срещу Ботев /Гълъбово/, която завръши 0:0, му беше отнета лентата.

До края на сезона изборът на капитан ще бъде правен от треньора Илиан Илиев и във всеки следващ мач може различен футболист да носи капитанската лента.

Отборът имаше поставен ултиматум от ръководството за три поредни победи в първенството срещу Дунав, Марица и Спартак /Пловдив/, но още при първия си мач зелените се провалиха и завършиха 0:0 срещу Дунав на стадиона под Аязмото. Финансови санкции не са обсъждани, защото шефовете на Берое ще изчакат
мачовете срещу пловдивските отбори.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини