Грузия разчита трима силни футболисти в атаката и на темперамента си

Грузия разчита на невероятната подкрепа от публиката си и на трима много силни футболисти в предни позиции- един централен нападател и двама флангови играчи. Освен това са изключително мотивирани, което е характерно за хората от този регион. Подобно на Черна гора, и Грузия е нова държава с амбиции за себедоказване, направи кратка характеристика на предстоящия ни съперник в квалификациите Пламен Марков. Срещата е в сряда, 15-и октомври, от 19.30 часа българско време на стадион Борис Пайчадзе в Тбилиси.

Грузинците се представиха съвсем достойно срещу Италия, въпреки че загубиха. Аз лично съм гледал няколко срещи на този отбор, включително и контролата им с Уелс, както и мача с Италия, където бях заедно с моя помощник Петър Александров.

Сигурен съм, че ни чака тежък мач, ще ни бъде трудно, ако не сме мобилизирани на 100 процента. Имахме човек на последната им среща с Кипър, завършила 1:1. Развоят на мача е бил такъв, че домакините са могли и да спечелят, а също така и да загубят. Кипърците са пропуснали дузпа, а грузинците накрая са пропуснали да стигнат до победен гол, носени от подкрепата на публиката.

Марков заяви, че вчерашният ден е бил посветен на възстановяването на отбора, където са използвани всички възможни процедури, подходящи за цикъла сряда- събота. След обяд футболистите са имали почивен полуден.

Състоянието на футболистите ще стане ясно днес, след като мине тренировката. Говорил съм с тях, но тяхната оценка е субективна. Но здравословно всички футболисти са добра и с оглед на необходимостта от техните качества, всеки един може да влезе на терена. В дните след мача с Италия пред мен и моите помощници имаше две цели- най-напред да възстановим играчите, а след това да запазим желанието и борбеността от мача с Италия.

Този мач с Грузия е изключително важен и си даваме сметка, че призово място в крайното класиране изисква победа. Ние нямаме друга алтернатива по пътя към крайната цел- класиране на Световното първенство. Равенството в Тбилиси няма да е фатално, защото според мен само едно нещо в този живот е фатално. Но с равенство можем само да се затрудним в квалификациите. Затование ще играем за победа. В този мач няма фаворит, защото между равностойни отбори няма фаворити.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини