Без италиански фенове в чужбина след палежа на българския флаг

Италианските фенове получиха забрана да подкрепят световните шампиони във футболните им срещи след неконтролируемите вандалски прояви на „тифозите" в София, заяви официално президентът на италианската футболната федерация Джанкарло Абете.

Преди квалификационната среща между България и Италия на националния стадион "Васил Левски" италианските привърженици правиха фашистки поздрави и хвърляха бутилки срещу българските фенове.

В крайна сметка дори се стигна до арест след като група фенове подпали българското знаме.

"Повече няма да молим за никакви билети за предстоящите мачове на Италия", заяви Абете пред радио Anchio.

От няколко години насам италианските привърженици създават сериозни проблеми с поведението си и поради тази причина получиха сериозни ограничения при пътуванията си за клубни мачове.

Въпреки това наставникът на Скуадра адзура Марчело Липи коментира парадоксалната вечер в София по следния начин: "Това, което се случи в София е за първи път и не вярвам да се случи отново. Не искам да коментирам повече, защото обикновено за тези неща трябва да се говори с хора, които не са замесени".

До известна степен Италия изпусна възможността да домакинства Европейското първенство по футбол именно заради вандалските прояви на тифозите, но все пак Абете заяви, че не всички фенове са такива.

В сряда предохранителните мерки в Лече ще са засилени, за да се предотвратят всякакви агресивни прояви и инциденти от страна на феновете в срещата между Италия и Черна Гора.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини