Ливърпул, Ман Юнайтед и Челси заплашени с изхвърляне от Шампионската лига

Генералният секретар на УЕФА Дейвид Тейлър обяви, че клубове, които имат сериозни финансови дългове няма да могат да играят в Шампионската лига и Купата на УЕФА.Това означава, че дори и най-големите клубове в Европа като Ливърпул, Челси и Манчестър Юнайтед може да изхвърчат от европейските клубни турнири, ако продължават да имат сериозни финансови проблеми.

Председателят на Английската футболна асоциация Лорд Трийсмън разкри, че дълговете на английските клубове възлизат на 3 милиарда паунда. Дълговете на европейския клубен шампион Юнайтед възлизат на около 765 милиона паунда. Въпреки, че се издържа от милионите на Абрамович Челси също дължи солидна сума - 736 милиона паунда. Макар и по-малки суми Ливърпул и Арсенал също са длъжници. На „Анфийлд" дължат 350 милиона, а на „Емирейтс" – 318 милиона паунда.

"Не бива да позволяваме нещата да останат по този начин. Ще има форма на комуникация, дори предупреждения и някои други стъпки преди да се наложи изваждане от турнирите, но всичко е възможно. В някои страни като Германия и Швейцария, строгите изисквания водят до банкови гаранции. Това са моделите, които трябва да следваме", допълни още Тейлър.

ЦСКА бе изваден от Шампионската лига именно заради дългове.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини