Волейболистите с тежък жребий за Евро 2009

Мъжкият национален отбор по волейбол изтегли тежък жребий за Европейското първенство в Турция догодина. Националите, които все още нямат треньор, попаднаха в Група D на турнира, където са още отборите на Сърбия, Италия и Чехия.

Сърбите са бронзови медалисти от Евро 2007 Сърбия, докато "Скуадра адзура" пък завърши на четвъртото място в Олимпийските игри в Пекин.

Срещите от нашата група ще се играят в Измир. В следващата фаза на турнира се класират първите три отбора от всяка група. трите най-добри тима от нашата Група D се събират в ¼-финална група с първите три отбора от Група B. Там са отборите на Русия, Финландия, Естония и Холандия. Първите два тима в тази 1/4-финална група срещат на "кръст" първите два тима от другата.

Жребият размина националите ни с традиционно трудни съперници, като европейският шампион Испания, Франция, Полша и Финландия.

"Попаднахме в изключително силна група. Съперниците ни са добре познати, но за да продължим напред в шампионата, трябва да побеждаваме", коментира от Измир изпълнителният директор на БФВолейбол Станислав Николов. Евро 2009 за мъже ще се състои между 1 и 13 септември.

Жребий за Евроволей 2009 за мъже:

Група А
Турция
Германия
Франция
Полша

Група В
Русия
Финландия
Естония
Холандия

Група С
Испания
Гърция
Словакия
Словения

Група D
Сърбия
Италия
България
Чехия

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини