100 000 лв награда от ОББ за Румяна Нейкова

100 000 лева парична награда получи олимпийската шампионка Румяна Нейкова от Обединена Българска Банка (ОББ) - спонсор на Българската федерация по гребане.

Лично изпълнителният директор на банката Стилиян Вътев връчи премията на Румяна Нейкова на специално тържество в столичния ресторант Крим. Първоначално обявената награда бе 50 000 лева. Впоследствие тя бе удвоена.

"Бях 22 дни като турист в Китай. По време на състезанието на Румяна Нейкова плавах по река Ян Дзъ. След като приключи круизът по Интернет се осведомих за триумфа на Руми и въодушевен побързах да изпратя е-mail до ОББ, с който наредих паричната награда да се увеличи на 100 000 лева", заяви развълнуван Вътев.

Изпълнителният директор на ОББ поиска автограф от Нейкова на две снимки в една рамка. На едната е олимпийската шампионка Румяна Нейкова с шапка на ОББ, а на другата Стилиян Вътев с развян български трибагреник.

"Румяна да реши как да раздели парите с треньора си, каза още с усмивка Вътев. Всичко делим 50 на 50", отговори Нейкова.

С 2000 лева бе награден световният шампион за юноши в скифа от Линц 2008 Александър Александров, а 1000 лева взе неговият треньор. По 2000 лева пък прибраха състезателите от двойката скул лека категория Васил Витанов и Златко Караиванов - бронзови медалисти от Световното първенство за младежи в Бранденбург (Германия). 1000 лева получи техният треньор.

Така ОББ раздаде общо 108 000 лева на отличилите се през годината гребци. Изпълнителният директор Стилян Вътев оповести, че банката ще подпомага БФГребане и през 2009-а година.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини