Левски се издъни и срещу Жилина!

Отборът на Левски не успя да се класира за груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА, след като загуби с 0:1 от словашкия Жилина в срещата - реванш, която се игра пред пълните трибуни на стадион "Георги Аспарухов".
Срещата започна с опасно положение пред вратата на "сините", но атаката на Адауто бе спряна от отбраната на домакините в 3-та минута. Георги Иванов можеше да открие резултата в 15-та минута, но неговия удар бе прекалено слаб и стража на гостите Перниш нямаше проблеми да го парира. Минута по-късно, най-добрият от началото на мача Жоазиньо центрира към Тиберканин в наказателното поле на Жилина, но не се получи нищо опасно.

В 26-та и 27-та минути, Левски отправи два удара към вратата на словашкия тим чрез Сърмов и Жоазиньо, но отново нямаше заплаха за Перниш. "Сините" не успяха да открият резултата в 29-та минута, след невероятен пропуск на Георги Иванов.

Жоазиньо пусна към Тасевски, македонския национал отклони топката към Гонзо, но удара на тарана отиде в аут, а не влезе в опразнената врата на Жилина. Иванов направи още един пропуск в 35-та минута, а след това голям шанс се откри и пред Тиберканин, но в крайна сметка двата тима се оттеглиха на полувремето при резултат 0:0.

Домакините започнаха много силно второто полувреме и още в 47-та минута опасен удар на Тасевски с глава попадна в ръцете на словашкия вратар. В 55-та минута, Жилина направи невероятна контраатака, но двама играчи на гостите се разминаха с опасното центрира от левия фланг.

Само минута по-късно, Петер Щивар опита странична нощица, но топката попадна право в ръцете на Георги Петков. В 58-та минута пък Живко Миланов не успя да засече поредното хубаво центриране на Жоазиньо, който продължаваше да се раздава.

Жилина поведе с 1:0 в 60-та минута, когато Адауто прави топката в горния десен ъгъл на Петков с плътен шут от границата на наказателното поле на "сините". В 64-та минута, Георги Иванов стреля от границата на наказателното поле на словаците, но опасният му удар бе уловен от вратаря Перниш.

Гонзо игра опасно с глава в 70-та минута, а влезлият като резерва Георги Христов бе изведен хубаво срещу словашкия страж, но му бе вдиганата засада в 74-та минута. Щивар имаше невероятен шанс да вкара втори гол за Жилина след контраатака на гостите в 75-та минута, но не уцели вратата на българския тим и изпрати топката в аут.

Мирослав Иванов направи фрапантен пропуск в 79-та минута, а Жеан Карлос повтори упражнението в 81-та минута. До края на мача, Левски можеше да доведе нещата до продължения, но Бистрон и Тасевски нямаха шанс. В крайна сметка, "сините" загубиха с 0:1 и отпаднаха от Купата на УЕФА, след 1:1 в Жилина и общ резултат 1:2.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини