Война в БСП

"Бръмбаргейт" разцепи БСП дни преди конгреса. Това твърдяха в един глас управляващи и опозиция вчера. Румен Петков удря Станишев чрез хората си в ДАНС, каза зам.-шефът на вътрешната комисия в парламента Борислав Българинов (БНС). Изчакаха премиера да замине за САЩ и размахаха компроматите за подслушване на депутати, повтаряха висши социалисти.

Това е поредната атака срещу ДАНС, за да се злепостави службата след успешните й акции, коментира Цвятко Цветков, член на ВС на БСП. Според социалисти Станишев е решил да отстрани Румен Петков и от предизборната кампания. Затова ексшефът на МВР търсел как да си отмъщава. Неговите хора в ДАНС били в основата на "бръмбаргейт".

Повод за гнева на Петков е решението на Станишев да отстрани някогашната си дясна ръка от изборите, обясняват и червени депутати. Лидерът на БСП възнамерявал да повери червената надпревара за следващия парламент на Евгени Узунов или дори на Михаил Миков. Петков използвал Дончева в атаката си срещу ДАНС, а оттам и срещу Станишев, коментират още депутати. Те припомнят, че щом тръгна бръмбаргейт първият слух бе "Петков е подслушвал Дончева".

Още три версии за причините на скандала се "разхождат" в парламента. Втората е, че "мишената е ДАНС". Политици от всички групи се опитват да сринат службата, за да й попречат да стигне до корупцията на най-високи нива.
Румен Петков и Татяна Дончева, макар и по различни причини, бяха сред най-яростните критици на създаването на родното ФБР. Те са обединени от общия интерес - разрушаването на доверието в структурата, която през последните месеци направи поредица впечатляващи и успешни акции, твърдят депутати от вътрешната комисия в парламента. Според тях Дончева искала да сложи свой човек начело на служба "Сигурност" в ДАНС. Третата версия е стари ченгета, които искат да "ловят риба в мътна вода". И защитават икономически интереси.

Източник: news24.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини