Инфарктна развръзка! На Евробаскет 2009 сме

С неверотни мъки баскетболните национали успяха да се класират за европейското първенство в Полша догодина. Българите паднаха от Сърбия със 77:87 в зала "Универсиада", но със сигурност са един от трите най-добри втори отбора в групите, тъй като в друг мач Израел победи Чехия с недостатъчните за него 37 точки.

Така отборът на Пини Гершон приключи квалификациите с 4 победи и 4 загуби, но изпревари силния тим на Италия, което е безспорен успех. Сърбите са първи със 7 триумфа и 1 поражение.

Още от самото начало мачът тръгна лошо за българите. Плавите, които си бяха осигурили първото място в групата, играеха спокойно, вкарваха повече и имаха тотално предимство в борбата.

Така разликата започна да нараства бързо. След първата част резултатът бе 26:16 за сърбите. Единствено Ибрахим Джабер поддържаше огъня като в един момент във втората част бе вкарал 14 от 20-те точки за българите.

Авансът скочи бързо до 20 точки във втората четвърт и започнахме да изтръпваме, тъй като по същото време Израел водеше сериозно срещу Чехия. Резултатът на почивката бе 49:30, а след нея нашите се вдигнаха на щурм и се приближиха до 42:54. С точна стрелба от тройката обаче сърбите ни попариха много бързо.

Преднината им бързо скочи отново, като стигна ужасяващите 22 точки – 71:49. В последната част все пак нашите успяха да намалят изоставането си и така изстраха класирането си за финалите. Джабер завърши с 27 точки, а Тодор Стойков и Калоян Иванов добавиха по 13.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини