Грешки на Голубович провалиха Литекс

След две грешки на вратаря Урош Голубович и с двама души по-малко Литекс загуби с 1:3 (1:1) от Астън Вила в първи мач от първия кръг на турнира за купата на УЕФА в Ловеч.

За гостите от Острова цял мач игра българският национал Стилиян Петров, който оформи и крайния резултат в последните секунди.

Възпитаниците на Станимир Стоилов показаха добър футбол, особено през първата част, но детинските грешки на сръбския страж лишиха отбора от надежди за нещо повече.

Двубоят започна отлична за домакините и Литекс поведе с първия си точен удар към вратата на съперника. В десетата минута Ивелин Попов изпълни перфектно пряк свободен удар от левия ъгъл на наказателното поле и с изстрел по диагонала препарира Брад Фрийдъл.

След попадението гостите от Англия бяха по-активни, но рядко застрашаваха Урош Голубович. Ловчалии пък разчитаха на стабилна игра в защита и контраатаки.

В 24-ата минута Гарет Бари успя да вкара топката в мрежата на Литекс с глава след центриране от ляво, но попадението беше отменено заради засада на Крейг Гарднър.

Минута преди почивката българите пропуснаха отлична възможност за втори гол. Ивелин Попов изведе Вилфред Нифлор в чиста позиция в дясно в наказателното поле. Французинът пое топката, премина край вратаря Фрийдъл, но от малък ъгъл нацели страничната мрежа на опразнената врата.

Астън Вила изравни секунди преди почивката. Вратарят Голубович неразчетено излезе да изчисти една топка на границата на наказателното поле между централните защитници Седрик Камбон и Пламен Николов, но беше изпреварен от Найджъл Рио Кокър, който го преодоля и на празна врата прати топката в мрежата.

Ловчалии започнаха по-активно след почивката, но устремът им беше прекъснат след два жълти картона на Седрик Камбон в разстояние само на пет минути.

Камбон беше изгонен от игра след час игра, след като хвана с ръце измъкващия се в половината на българите Гейбриъл Агбонлахор.

Само 11 минути по-късно Литекс остана с двама души по-малко. Михаил Венков получи директен червен картон, след като изби топката с ръка от голлинията. Ситуацията обаче отново беше предизвикана от грешка на Голубович, който увисна при центриране на Джеймс Милнър от ляво на границата на малкото на наказателно поле и позволи на Агбонлахор да играе с глава.

Гарет Бари реализира хладнокръвно отсъдената дузпа и направи 2:1 за Вила.

В 82-ата минута Стилиян Петров изведе Марлон Хеърууд в чиста позиция в наказателното поле, но резервата направи пропуск.

В последните секунди на мача Хеърууд пък намери Петров в пеналта и българинът оформи крайното 3:1 от втория си опит, след като Голубович успя да блокира първия му изстрел.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини