Какау титуляр за Щутгарт. Балъков:Няма да стискам палци

Нападателят Джеронимо Какау ще започне като титуляр за Щутгарт в първи мач от първия кръг на турнира за купата на УЕФА срещу българския Черно море. Двубоят е на националния стадион "Васил Левски" от 18.00 часа.

Какау получи проблеми в аддукторите в края на юли и оттогава не е играл, но вече е възстановен.
"Той тренира много добре. Вероятно ще започне като титуляр", коментира на летището на път за София наставникът на германците Армин Фее. Така бразилецът почти сигурно ще партнира на голмайстора на отбора Марио Гомес в атаката на Щутгарт за двубоя с варненци. Гомес, който пък страда от възпаление на бъбреците, не е тренирал пълноценно тази седмица, но въпреки това ще е на линия за мача.

Фее няма да може да разчита на контузените Чиприан Марика, Марко Пишорн, Павел Пардо и Йълдърай Бащюрк, които останаха в Германия за рехабилитация.
С делегацията на Щутгарт в София по-късно днес ще пристигне и легендата на клуба и бивш български национал Красимир Балъков.

"Преди няколко дни ми се обади мениджъра Йохен Шнайдер и ме попита дали искам да пътувам с Щутгарт за София. Поканата много ме зарадва. С удоволствие ще летя с отбора, защото мач на Щутгарт срещу отбор от моята родина е нещо много специално за мен", заяви Балъков. Той счита германците за абсолютен фаворит срещу Черно море.

"Срещу отбора, който е воден от моя приятел Никола Спасов, Щутгарт е абсолютен фаворит. Просто Щутгарт е от различна класа, въпреки че варненци имат няколко много добри играчи, с един от които Адриан Фернандес съм работил", заяви Балъков.

"Няма да стискам палци за Щутгарт. Не смятам, че това е нужно. Почти съм сигурно, че отборът ще спечели, защото разликата в класите е прекалено голяма. Ще се радвам, ако Черно море като представител на българския футбол едно покаже добро лице в този мач", допълни той.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини