Държавата скоро няма да научи истината за инцидента във влака София-Кардам

Временната анкетна комисия за катастрофата във влака София-Кардам трябва да свърши работата до края на месеца, напомни един от ръководителите на работна група в комисията депутатът Тодор Батилов пред БНР.
"Личното ми е мнение, че в наше лице, в лицето на прокуратурата и в представителството на инспектората на Министерство на транспорта работим разнопосочно и държавата няма да научи скоро истината", заяви народният представител.

"Подобни инциденти в БДЖ се повториха, но слава Богу нямаше жертви", напомни Батилов.

"Всяка институция у нас работи по свои правила", отбеляза той.

"Прокуратурата счита, че има монопол върху разследването, министерството на транспорта има инспекция, ние НС, комисията стояхме на едно място, провеждахме заседания без смисъл.

Не се събираме заедно всички институции, за разлика от Франция, където веднага при инцидент се събират всички и действат заедно", каза още депутатът.

Според Батилов служители на БДЖ укриват истината. "Аз, като бивш следовател, мога да кажа, че удължаване на срока на разследването е разбираемо, но забавянето на причините е недопустимо", категоричен е депутатът. "Железничарите от една гара до друга нямат връзка, нямат телефон , това са недопустими неща", посочи в заключение Батилов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини