Челси оформя бразилски Дрийм тийм

От ръководството на Челси са на път да финализират договора по трансфера на бразилеца Робиньо. След седмици на преговори, най-накрая бе постигнато споразумение с Реал Мадрид за трансфер.

От испанския клуб се съгласиха, че не могат да държат 24-годишният Робиньо насила. Първоначално от Белия балет отхвърлиха две оферти на Челси, но след като Реал реши да подпише с крилото на Виляреал, Санти Касорла и Давид Вия от Валенсия, ситуацията се промени.
Очаква се пристигането на Робиньо в Челси да бъде официално обявено в следващите 48 часа. Бразилецът ще направи своя дебют в мача срещу Тотнъм в неделя.

След преместването на Робиньо е възможно да има следващи договори в Челси, особено след като Шон Райт-Филипс е обект на желание за десет милиона паунда (14,5 милиона евро) от бившия си клуб Манчестър Сити. Евертън също проявяват интерес.

Междувременно бившият мениджър на Челси Жозе Моуриньо заяви, че първоначалният му интерес не е бил към Шевченко. "Имах план "А" и план "Б", сподели той. "Когато се сблъсках с възможността да привлечем Шевченко, казах да, но не ми хареса, че се отнасят с него като с крал в Милан, а в Челси имаме друга философия. Тук нямаме крале. Всички са равни", допълни Моуриньо.

Лондонският клуб ще направи всичко по силите си да влезе в историята като отборът похарчил най-много пари в рамките на едно лято. Шефовете на английския клуб ще отправят последна оферта към Милан за услугите на бразилската суперзвезда Кака, която ще бъде в размер на 80 милиона английски лири. Шефовете на Челси били обнадеждени от информациите, които получили от лагера на Кака, според които нападателят никога не е бил бил по-склонен да напусне "Сан Сиро".

Ако все пак Абрамович, Питър Киниън и Сколари не успеят да се доберат до Кака, те са готови с нов вариант за нападението на клуба. Това е стрелецът на Севиля и също сънародник на Сколари Луиш Фабиано. 27-годишният голмайстор е един от най-конвертируемите играчи в света на футбола и Челси ще са доволни ако той се озове на "Стамфорд Бридж". След напускането на Андрий Шевченко и Клаудио Писаро, в Челси за поста централен нападател са Дидие Дрогба и Никола Анелка, което не оставя много вариативност на мениджъра Сколари.



Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини